„Мал е човекот / кога големината му е земна.” (Андреј Јанков)

Човек   Биди нем и слеп кога љубов даруваш, кога зад себе дело оставаш кога туѓо срце стоплуваш. Само со срцето ќе почувствуваш, дека тогаш човек си.   Зборови   Не им ја познаваш моќта. Ах, тие зборови огнени стрели и медени капки. Сила им даваш, па им ја одземаш, па ги наградуваш па ги … Настави са читањем „Мал е човекот / кога големината му е земна.” (Андреј Јанков)